Kako koristiti filter papir Kemija eksperimente

- Oct 09, 2015 -

Vanjski dio filter papiru osim filtriranja, često je bio korišten u drugim eksperimentima, kao što su petrolej za filtar papira usisne površine kalij, natrij, koristite filtar papira kao nosač plamen reakcije, koristeći filter papir laminiran ćeliji eksperimenata, sprej boje reakcija na filter papiru, i tako dalje. Sljedeće navode nekoliko inovativnih, predstavnik primjera:


1, reakcije između natrija i vode


1.1 rad


Uzeti petrijeva zdjelica, u 1/2 volumena vode, dodajte nekoliko kapi otopina Fenolftalein, pažljivo rezati kružni filtar papir pošta na takve površine, koristite Pincetu uzeti veličina zrna graha natrij metala, nakon uklanjanja goriva stavljen na mokri filtar-papir i pokriti u velikoj posudi. Zato što natrij na filtar papiru ne zna plivati, njihova reakcija je lako nakupljaju, natrij može se vidjeti na filter papiru rastopila u loptu, i nakon kratak trenutak i dati žuti plamen i proizvodi puno bijeli dim (proizvod je svijetlo žuta natrijev peroksid, kada je stvarni opažanje boje je dim bijele), crvena s prijelazom filtrirati ispod vodene otopine.


1.2 detalja


(1) filtar ne može biti uronjen u vodu, može plutati na vodi ili natrij se ne spali.


(2) kalijev metala reagira s vodom možete koristiti ove metode.


(3) na mokri filtar-papir reakcije natrija i bez natrij čestice lutao kao fenomen kanaliziranja i prskanja, sugerirajući da promjene u uvjetima reakcije uzrokuju pojave promjena.


(4) eksperiment ima prednost: pojava u reakciji natrija i vode ne mogu samo vidjeti ali također Možete promatrati fenomen eksperiment natrij spaljivanje u zraku eksperimentalno povećao sigurnost i štetočine.


Related Products